هر روز، روزي است كه هست و هرگز در جهان روزهاي هم شكلي وجود نداشته است.
خوش آمدید - امروز : پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۷
خانه » آموزش آشپزی » طرز تهیه قورمه سبزی به سبک تبریزی ها
طرز تهیه قورمه سبزی به سبک تبریزی ها

طرز تهیه قورمه سبزی به سبک تبریزی ها

آموزش تهیه قورمه سبزی تبریزی , دستور تهیه قورمه سبزی تبریزی , غذاهای تبریزی , غذاهای ترکی , قورمه سبزی تبریزی , مواد لازم قورمه سبزی تبریزی

غذاهای ترکی , قورمه سبزی تبریزی , مواد لازم قورمه سبزی تبریزی

طرز تهیه قورمه سبزی به سبک تبریزی ها

قورمه سبزی غذای خوشمزه و پر طرفدار ما ایرانیهاست، اصل این غذا آذری است، ” قورماق” (ghormagh) نوعی سرخ کردن است که در آن از روغن استفاده نمی شود، ” قورمه” به گوشتی گفته می شود که بدون روغن و با چربی خود گوشت سرخ می شود، قدیم از این نوع گوشت خیلی در منطقه آذربایجان استفاده می شد که معروفترین آن ها شوربای قورمه و قورمه سبزی است.چون این روش سرخ کردن گوشت کمی وقت گیر و مشکل است به مرور روش طبخ گوشت قورمه سبزی فرق کرده و شده آن چیزی که امروزه باهاش قورمه سبزی پخته می شود، قورمه سبزی در مناطق مختلف ایران با تغییراتی پخته می شود و روش های طبخ آن هم متفاوت است سبزیجات و چاشنی هایی که استفاده می شود و حتی نوع گوشت آن هم فرق می کند.

مواد لازم :
  • لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز (ترجیحا لوبیا چیتی)     یک پیمانه
  •  سبزی خرد شده     شامل دو سهم تره و یک سهم جعفری: تقریبا ۵۰۰ گرم
  • پودر شنبلیله      دو قاشق غذاخوری
  •  گوشت ران گوسفند یا راسته گوساله      ۵۰۰ گرم
  • پیاز     ۲ عدد
  • لیمو عمانی     ۴ عدد
  • روغن ، نمک و زعفران     مقداری
 1139678_347

طرز تهیه:

۱-لوبیا را از یک ساعت قبل خیس کنید.

۲-سبزی را شسته و خشک کنید بعد بدون روغن آن را تفت بدهید و آن را مداوم هم بزنید، هرچقدر بیشتر سبزی را تفت بدهید رنگ خورش شما تیره تر می شود و به همان اندازه هم ویتامین های آن کمتر می شود!

۳-پیاز را ریز خرد کنید و تفت بدهید تا طلائی شود بعد گوشت را اضافه کنید و تفت بدهید تا جائی که رنگ گوشت تغییرکند ( بستگی به سلیقه خودتان دارد که گوشت را چقدر تفت بدهید من معمولا زیاد تفت می دهم تا کمی سرخ شود ) آب لوبیا را خالی کنید و به همراه سبزی سرخ شده به گوشت اضافه کنید، لیمو عمانی ها را هم بشوئید و روی آن ها چند تا سوراخ ایجاد کنید و بیندازید در قابلمه خورش، حدود ۴ لیوان آب اضافه کنید، حرارت را زیاد کنید تا بجوشد، وقتی جوشید حرارت را کم کنید و اجازه بدهید غذا بپزد، در حین پخت اگر آب آن کم بود آب جوش اضافه کنید، وقتی لوبیا و گوشت هر دو پخته شدند، سپس شنبلیه، نمک و زعفران را اضافه کنید و اجازه بدهید جابیفتد.

۴-هرچقدر خورش بیشتر جابیفتد به همان میزان بیشتر روغن پس می دهد و در عین حال خواص تغذیه ای آن کمتر می شود!
نکات:
۱-در پخت خورش قورمه سبزی انتخاب با شماست که غذای سالمی بپزید یا سلامت غذا را فدای زیبائی ظاهری خورش بکنید!
۲- نگران زمان پخت همزمان گوشت و لوبیا نباشید، هرکدام که زودتر پخت وا نمی رود این مساله به خاطر وجود لیمو عمانی است بعلاوه اگر گوشت گوساله استفاده کنید زمان پخت آن ها تقریبا” برابر است.۳-زعفران قابل حذف است ولی توصیه می کنم آن را حذف نکنید چون خورش را خوشمزه می کند.

۴- شما می توانید به جای پودر شنبلیله از خود شنبلیله استفاده کنید به این صورت که داخل ۵۰۰ گرم سبزی این خورش حدود ۱۰۰ گرم شنبلیله استفاده کرده و به همراه سایر سبزیجات سرخ کنید اما به نظر من استفاده از پودر شنبلیه عطر خورش را بهتر می کند، بعضی ها مخصوصا” آذری ها عطر شنبلیه را دوست ندارند در این صورت می شود این سبزی را حذف کرد.

۵- نمک را به هیچ وجه اول به خورش اضافه نکنید چون گوشت را دیر پز می کند.

۶-در تبریز سبزی این خورش فقط جعفری و تره هست اما در سایر مناطق گشنیز و اسفناج هم اضافه می کنند.

۷-تبریزی ها سبزی را ساطوری نمی کنند بلکه ریز خرد می کنیم.

۸- می توانید از لوبیا چشم بلبلی یا لوبیا سفید هم استفاده کنید.

گردآوري : iranstyle.ir

 

 

1 ژوئن 2012 … مواد تشکیل دهنده ش تقریبا مثل قورمه سبزیه ولی طرز پختش متفاوته. … دستور
اصلیش با لوبیا چشم بلبلی تهیه میشه ولی لوبیا چیتی و قرمز رو هم میشه جایگزین
کرد. … گاهی وقتها مامان من به سبزی این خورش مقدار خیلی کمی گشنیز و نعنا هم … نه
عزیزم تو تبریز چون سبزی ها ساتوری نمیشه و درشت خرد میشه، اول …
گوشت این خورش بر خلاف “قورمه سبزی” درشت خرد شده و سبزی آن به هیچ عنوان تفت
داده نمی شود و از رب و … طرز تهیه: لوبیا را با آب سرد شسته و خیس کنید. سبزی را
بعد از پاک کردن و شستن خرد کنید، … اما این طریقه درست کردن قورمه سبز ی
تبریزی هاست منتها ما توش پیاز نمی ریزیم و حتما هم سبزی ها تفت داده می شوند. …
سبک زندگی !
قورمه سبزی آذری طرز پخت قورمه سبزی تبریزی نحوه پخت قورمه سبزی آذری,طرز تهیه
قورمه … آب لوبیا را خالی کنید و به همراه سبزی سرخ شده به گوشت اضافه کنید، لیمو
عمانی ها را هم بشوئید و روی …. طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شب عید، به سبک اراکی ها.
آموزش طرز تهیه خورشت قورمه سبزی مجلسی جا افتاده و خوشمزه مواد لازم برای تهیه
خورشت قورمه سبزی برای 4 تا 6 نفر … لوبیا ها را به گوشت و پیاز اضافه کرده و با
اندکی آب می گذاریم نیم پز شوند. …. آموزش طرز تهیه سوپ گشنیز تبریزی خوشمزه با
ماست.
6 ژانويه 2017 … طرز تهیه قورمه سبزی به شیوه آذری های عزیز را آموزش میدهیم. در واقع … نکته ۷:
تبریزی ها سبزی را ساطوری نمی کنند بلکه ریز خرد می کنیم. نکته ۸: …

برچسب ها :
ایمیل شما آشکار نمی شود

نوشتن دیدگاه

تمام حقوق مادی , معنوی , مطالب و طرح قالب برای این سایت محفوظ است - طراحی شده توسط پارس تمز